snadderand

Anas strepera, snadderand. Foto fra: Lille Vildmose, Danmark

Anas strepera, snadderand. Foto fra: Lille Vildmose, Danmark

Artikkelstart

Snadderand er en fugleart i andefamilien. Den tilhører gressendene og er litt mindre enn en stokkand, med en vekt på 700–800 gram.

Faktaboks

Også kjent som
Mareca strepera

Utseende

Hannen er grå- og brunvatret med hvitt vingespeil og svarte og rødbrune vingedekkfjær, svarte haledekkfjær og hvit buk. Hunnen er mer brunspettet, som hunnen hos stokkand.

Utbredelse og levevis

Snadderanda er hekkefugl med flere underarter i store deler av Europa, Asia og Nord-Amerika. Et økende antall observasjoner er gjort i Norge nord til Vesterålen. Hekking i Norge er påvist et fåtall ganger fra Oslofjorden til Nordland.

Arten er trekkfugl, og nordeuropeiske fugler overvintrer hovedsakelig fra Vest-Europa til Middelhavet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Ove Østerby

http://home.online.no/~ctiller/fugler/03/snadderand.html

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg