Lime

Anon. Begrenset gjenbruk

Lime, liten og rund, grønn sitrusfrukt med gulgrønt fruktkjøtt, nært beslektet med sitron. Mildere enn sitron, og finnes i både sure (vanligst) og søte varianter. Lime inneholder ca. 30 mg vitamin C, 89 % vann og 190 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare. Revet skall, fruktkjøttet og saften (limejuice) brukes i leskedrikker, iskrem, desserter o.a. Lime dyrkes særlig i Amerika (Mexico, Florida) og Nord-Afrika (Egypt), produksjonens utbredelse begrenses ved at frukten ikke tåler frost. Limequat er en krysning mellom lime og kumquat med spiselig skall og lyst gult fruktkjøtt, og som tåler frost bedre enn lime. Kaffirlime har knudrete og ujevnt skall og fruktkjøtt med kraftig smak.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.