FAO er FNs organisasjon for ernæring og landbruk, opprettet i 1946. Matsikkerhet for alle er FAOs hovedmål; alle mennesker skal ha tilgang på nok, næringsrik mat til å leve sunne og friske liv.
Faktaboks
- Også kjent som
- Food and Agriculture Organization (engelsk). Verdens matvareorganisasjon (tidligere norsk navn), FNs ernærings- og landbruksorganisasjon, FNs mat- og jordbruksorganisasjon, FNs mat- og landbruksorganisasjon.
FAO har 194 medlemsland, i tillegg til EU, Færøyene og Tokelau. Hovedkontoret ligger siden 1951 i Roma, Italia.
FAOs hovedmålsettinger er å:
- eliminere sult, matusikkerhet og underernæring
- gjøre landbruket mer produktivt og bærekraftig
- redusere fattigdom på landsbygda og sikre en effektiv og inkluderende matvareproduksjon
- beskytte folks livsgrunnlag mot kriser og katastrofer.
FAO utgir statusrapporter (ofte hvert år) innen mat og landbruk, fiskeri og havbruk, skogbruk og matsikkerhet.
Fra 2019 ledes FAO av generalsekretær Qu Dongyu fra Kina.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.