Ove Arbo Høeg

Faktaboks

Ove Arbo Høeg
Ove Fredrik Arbo Høeg
Født
25. november 1898, Larvik
Død
7. juli 1993, Oslo
Ove Arbo Høeg. Planter og tradisjon. Universitetsforlaget.
Bokomslag

Artikkelstart

Ove Arbo Høeg var en norsk botaniker, født i Larvik og spesialist i fossile kalkalger og de eldste landplanter fra paleozoikum. Han samlet og delvis bearbeidet et rikt materiale av disse i Norge og på Svalbard.

Faglig virke

Høeg skrev mange vitenskapelige arbeider og populære skrifter om fossile og delvis nålevende planter, en lærebok i planteanatomi og en om vitenskapelig forfatterskap.

Gjennom mer enn 50 år samlet han et stort materiale om folkelige plantenavn og bruk av planter fra alle deler av landet. Mye av dette er utgitt i Planter og tradisjon (1974) og Ville vekster til gagn og glede (1985).

Stillinger og verv

Han ble først konservator ved universitetets paleontologiske museum i Oslo i 1924 og deretter konservator og bestyrer av botanisk avdeling ved Videnskabsselskabets Museum i Trondheim i 1926.

Høeg ble dr.philos. i 1942, var professor i botanikk for farmasøyter ved Universitetet i Oslo 1947–1967 og bestyrer av Botanisk museum og hage i perioden 1958–1965. I årene 1951–1953 var han dessuten direktør for og organisator av B. Sahni Institute of Paleobotany i Lucknow, India, etter oppdrag fra UNESCO.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg