Millicent Fawcett av Ukjent fotograf. Falt i det fri (Public domain)

Millicent Fawcett var en britisk feminist og forfatter som var sterkt involvert i den organiserte kvinnestemmerettsbevegelsen. I 1867 giftet hun seg med Henry Fawcett, som også var en ivrig forkjemper for kvinners politiske og juridiske rettigheter. Hun arbeidet som hans politiske sekretær, og publiserte i 1870 Political Economy for Beginners. I 1867 ble hun med i den første stemmerettskomiteen, og arbeidet for ratifiseringen av Married Women's Property Act.

Etter Henry Fawcetts død i 1884, ble hun mer engasjert i sedelighetsarbeid og offentlig politikk. Hun var medlem av Liberal-Unionistene i perioden 1887–1903, og ble en nasjonalpolitisk størrelse. Dette styrket hennes maktmuligheter i kampen for kvinnestemmeretten, som til slutt ble innført i Storbritannia i 1928, godt hjulpet av hennes effektive korridorpolitikk.

Fawcett skrev flere bøker om kjente kvinner, blant annet Life of Queen Victoria (1895) og Josephine Butler (1927), og flere om kvinnestemmerettskampen, for eksempel Women's Suffrage (1912) og Women's Victory and After (1918).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.