Kompani Lauritzen

Artikkelstart

Kompani Lauritzen er et norsk reality-program skapt av Seefood TV for TV2. Premieren var i 2020. Konseptet er basert på en idé av Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård, Håkon Bolstad og Nils Peder Sand. Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere og øverste «offiserer» i programmet. Konseptet er basert på Lauritzens erfaringer som fallskjermjegere, og han er «obersten» for kompaniet. Med seg har programlederne et befal-korps som består av flere som jobber som befal i militæret.

Programmet er spilt inn på Setnesmoen militærleir i Rauma kommune sør for Åndalsnes.

Programmets premiss er at en rekke norske kjendiser konkurrerer om «opptak» til kompani Lauritzen. Kjendisene starter som rekrutter og må lære seg militær disiplin og må gjennom tøffe militærøvelser. Etter fire programmer er det tid for den første dimmekampen hvor tre av rekruttene må reise hjem. De resterende deltakerne er nå aspiranter og fortsetter å konkurrere, og en deltaker må dimme av i hvert program frem til det står igjen fire deltakere som blir del av kompani Lauritzen. Programmet fokuserer imidlertid mest på personlig mestring og å overvinne seg selv samt samarbeid og forbrødring. Deltakerne blir ofte presset ut av komfortsonen og ned i den berømmelige kjelleren. I tillegg har programmet fokus på alle de morsomme situasjonene oppstår når en rekke kjendiser blir underlagt militær disiplin.

De fire som ble tatt opp til Kompani Laurtizen i sesong én var:

  1. Øyvind «Vinni» Sauvik
  2. Lise Karlsnes
  3. Henrik Thodesen
  4. Marte Bratberg

Programmet ble umiddelbart en suksess for TV2, og vant Gullruten for beste nyvinning i 2020. Sesong to satte seerrekord med over 1,2 millioner seere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg