Dag Otto Lauritzen

Faktaboks

Dag Otto Lauritzen
født:
12. september 1956, Grimstad
Dag Otto Lauritzen slik vi kjenner ham i dag. Han er populær blant både norske og utenlandske sykkelfans. Her er han avbildet under VM i landeveisritt i Bergen 2017, sammen med Sindre J. Olsen. Begge jobber for TV 2.

Dag Otto Lauritzen, bronsevinner under OL i Los Angeles 1984, var den første nordmannen som vant en etappe i Frankrike rundt.

Dag Otto Lauritzen er en norsk tidligere syklist, en av Norges fremste syklister gjennom tidene. Han tok blant annet bronsemedalje under OL i Los Angeles i 1984 og var den første nordmannen som tok en etappeseier i etapperittet Frankrike rundt.

Lauritzen startet først å sykle som 23-åring da han brukte sykling som en del av rehabiliteringen etter å ha skadet seg i en alvorlig fallskjermulykke. Det førte til en suksessfull karrière som sykkelrytter, og han gjorde raskt suksess ved blant annet å bli norgesmester i landeveisritt (i 1984) og to ganger nordisk mester (i 1983 og 1984).

Lauritzen startet sin profesjonelle karrière da han ble hentet til det franske profflaget Peugot-Shell-Michelin i 1984. I løpet av sin 10 år lange karrière som proffrytter deltok han i Frankrike rundt seks ganger, og i 1987 ble Lauritzen den første nordmannen som tok en etappeseier i det prestisjefulle rittet, da han vant fjelletappen opp til Luz Ardiden i Pyreneene. Han vant også én fjelletappe i Spania rundt i 1993, Tour de Trump i 1989, Rundt um den Henninger Turm i 1987 og Redlands Bicycle Classic i 1987, og var i tillegg hjelperytter for sammenlagtvinneren Andy Hampsten under Italia rundt i 1988.

Som sykkelutøver for Norge tok Lauritzen bronsemedalje i landeveisrittet under OL i Los Angeles i 1984 og tok en sjuendeplass i landeveisrittet under VM i Oslo i 1993.

Lauritzen la opp som profesjonell syklist i 1994. Siden har han blant annet jobbet som sykkelkommentator og -reporter for TV 2.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg