Dag Otto Lauritzen

Faktaboks

Født
12. september 1956
Fødested
Grimstad

Dag Otto Lauritzen, bronsevinner under OL i Los Angeles 1984, var den første nordmannen som vant en etappe i Frankrike rundt.

Dag Otto Lauritzen av . CC BY 3.0

Dag Otto Lauritzen, tidligere norsk syklist. Lauritzen er en av Norges fremste syklister gjennom tidene og tok blant annet bronse under OL i Los Angeles i 1984 og var den første nordmannen som tok en etappeseier i Frankrike rundt.

Lauritzen startet først å sykle som 23-åring da han brukte sykling som en del av rehabiliteringen etter å ha skadet seg i en alvorlig fallskjermulykke. Det førte til en suksessfull karrière som sykkelrytter og han gjorde raskt suksess ved blant annet å bli norgesmester i landeveisritt (1984) og to ganger nordisk mester (1983, 1984).

Lauritzen startet sin profesjonelle karrière da han ble hentet til det franske profflaget Peugot-Shell-Michelin i 1984 og i løpet av sin 10 år lange karrière som proffrytter deltok han i Frankrike rundt seks ganger og i 1987 ble Lauritzen den første nordmannen som tok en etappeseier i det prestisjefulle rittet da han vant fjelletappen opp til Luz Ardiden i Pyreneene. Han vant også én fjelletappe i Spania rundt i 1993, Tour de Trump (1989), Rundt um den Henninger Turm (1987) og Redlands Bicycle Classic (1987), og var i tillegg hjelperytter for sammenlagtvinneren Andy Hampsten under Italia rundt i 1988.

Som utøver for Norge tok Lauritzen bronse i landeveisrittet under OL i Los Angeles i 1984 og tok en 7. plass i landeveisrittet under VM i Oslo i 1993.

Lauritzen la opp som profesjonell syklist i 1994 og siden har han blant annet jobbet som sykkelkommentator og reporter for TV 2.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg