Dyreliv i Paraguay

Mara kviler i en zoologisk hage
Mara
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Brølaper

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Paraguay har et rikt dyreliv, bestående av omtrent 167 ulike typer pattedyr i tillegg til andre arter. Det største artsmangfoldet finner man i den østlige delen av landet.

På slettelandet lever blant annet hjort, navlesvin, kjempemaursluker, flere arter av beltedyr og en rekke gnagere (mara, viscacha, gullharer). Pungrotter, brølaper, kapusineraper og ekornaper lever i skogene. Rovdyrfaunaen omfatter jaguar, puma, mange mindre kattedyr (blant annet ozelot), rever og mårdyr.

En rekke dyrearter som jaguar, tapir, wagnernavlesvin, mankeulv og sørlig tamandua regnes som utrydningstruet, mye på grunn av illegal handel.

I Paraguay finnes det i underkant av 650 fuglearter. Eksempler på fugler man finner i Paraguay er den strutselignende nanduen, tinamuer, gjeterfugl, kondorer, duer, tukaner og ovnsfugler. Omkring 80 av artene er stedegne for området, og mange av fuglene er svært fargerike.

Av utrydningstruede fuglearter i Paraguay er harpyørnen, blåvinget parakitt, grønnvingerødara, svartpannehokko og krøllhokko.

I Paraguay finnes det rundt 160 reptilarter, som kaimaner, skilpadder, øgler og slanger.

Det finnes en rik fiskefauna i elvene, bestående av over 300 arter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg