Nanduer, fugleorden. Regnes også ofte til ordenen strutsefugler. Omfatter bare én familie, Rheidae, med to arter. Begge artene er brungrå, svarte og gråhvite. De er polygame.

Stornandu, Rhea americana, også kalt søramerikansk struts eller pampasstruts, er en glimrende løper som lever på slettene i Argentina og Sør-Brasil. Den nye verdens største fugleart, ca. 1,5 m høy. Liksom hos den afrikanske strutsen er vingene redusert, og fuglene kan ikke fly; halefjær mangler. Flokker på 8–10 hunner rundt en aggressiv hann er vanlig i paringstiden. De legger egg i samme reir, opptil 120, som hannen ruger alene.

Den mer sjeldne fjellnanduen, R. pennata, er litt mindre og lever i fjelltrakter fra Argentina og Chile til Peru.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.