Tukaner er en familie fugler i ordenen spettefugler. Den omfatter 34 arter av tropiske fugler utbredt fra Mexico til Argentina.

De er karakterisert ved sine veldige nebb, som hos enkelte arter er nesten like store som resten av kroppen. Tross størrelsen er nebbet lett, som et hardt skall med store hulrom. Fuglene er 30–60 cm lange, og særlig nebbet er utstyrt med fine farger.

Det digre nebbet er egnet for å gripe frukter som andre fruktspisende fugler har problemer med å få tak i. Nebbet kan også benyttes som våpen, og den krumme nebbspissen gjør nebbet til et effektivt redskap for å rive i stykker fuglereir for å gripe tak i egg og fugleunger. Dietten består ellers mest av frukt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.