Children of God, også kjent som Familien eller Family of Love, kristen bevegelse grunnlagt av David Berg (1919–94) i 1968. I begynnelsen av 1970-årene ble en rekke sentre opprettet i Europa og i Norge. Bevegelsen oppstod i datidens hippie-miljøer i California og tilhengerne protesterte sterkt imot det etablerte samfunnet og dets religion. Man gikk inn for en kollektiv boform, antok bibelske navn, underkastet seg sine overordnede og forventet en snarlig dommedag.

Bevegelsens profetiske leder, David Berg, også kalt Moses David, levde skjult fra offentligheten etter 1972, men forfattet nærmere 3000 såkalte MO-brev. Han ble ansett som en gudinspirert person, og MO-brevene har meget høy status i bevegelsen verden over. Han brøt på flere punkter med tradisjonell kristen etikk og forkynnelse.

I dag er Children of God mer demokratisk. Bevegelsen er opptatt av forestillinger om dommedag, men det kristne kjærlighetsbudskap vektlegges i like høy grad. Fri kjærlighet og en fri seksualmoral førte i begynnelsen bevegelsen i konflikt med omgivelsene. Nå har man gått bort  fra denne praksisen.

Children of God hadde på det meste ca. 60 000 medlemmer, men teller nå (2009) trolig ikke mer enn ca. 3000. Medlemmene lever i mindre grupper rundt om i verden, også i Norge, og de har vært utsatt for forfølgelser i flere land.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.