Akershus Amtstidende

Under Otto Bernhard Hansens første tid som redaktør førte Amta en voldsom kampanje for å bryte med svenskene i 1905. I hele byen var det bare én innbygger med mot til å stemme nei. Samme kveld sto det hundrevis av mennesker utenfor huset til den svenskættede seilmaker Hansson. Stein smalt i veggene. Et gjerde ble veltet, en rute knust. Familien flyttet hjemmefra på oppfordring fra politiet, og seilmakeren lot seg intervjue av en avis i Strømstad med bitre utsagn om familiens skjebne. Dette fikk Amta til å skrive: «Vi har fundet det hele at være en saadan Bagatel at vi ikke har gidet å berøre Sagene. Hansson har lenge været en af mange mislikt Mand.» Etter at O.B. Hansen døde i 1932, overtok sønnen Åge Hansen (bildet) som redaktør, og sammen med flere av sine søsken styrte han avisen i fl ere tiår framover.
Otto Bernhard Hansen
Akershus Amtstidende.

Artikkelstart

(Amta) er en lokalavis som utkommer i Drøbak. Avisen ble grunnlagt i 1874 og eies av Amedia AS. Avisen dekker Frogn og Nesodden.

Faktaboks

Også kjent som
Amta

Historie

Avisen ble grunnlagt som Follo Tidende og fikk sitt nåværende navn i 1882. Boktrykker O. B. Hansen kjøpte i 1900 Akershus Amtstidende og den var i familiens eie til 1979, da den ble overtatt av Akershus Arbeiderpresse.

Opplag

År Opplag
2015 6472
2020 8506

Opplagstallene fra 2015 gjelder papirutgaven. Fra 2020 brukes netto opplagstall for digitalt abonnement og papirabonnement. Kilden er opplagstallene avisene rapporterer til Mediebedriftenes Landsforening (MBL) for andre halvår.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg