Akershus Amtstidende

Under Otto Bernhard Hansens første tid som redaktør førte Amta en voldsom kampanje for å bryte med svenskene i 1905. I hele byen var det bare én innbygger med mot til å stemme nei. Samme kveld sto det hundrevis av mennesker utenfor huset til den svenskættede seilmaker Hansson. Stein smalt i veggene. Et gjerde ble veltet, en rute knust. Familien flyttet hjemmefra på oppfordring fra politiet, og seilmakeren lot seg intervjue av en avis i Strømstad med bitre utsagn om familiens skjebne. Dette fikk Amta til å skrive: «Vi har fundet det hele at være en saadan Bagatel at vi ikke har gidet å berøre Sagene. Hansson har lenge været en af mange mislikt Mand.» Etter at O.B. Hansen døde i 1932, overtok sønnen Åge Hansen (bildet) som redaktør, og sammen med flere av sine søsken styrte han avisen i fl ere tiår framover.
Otto Bernhard Hansen
Akershus Amtstidende.

(Amta) dagsavis i Drøbak, grunnlagt 1874, utkommer mandag–fredag. Lokalavis med Frogn og Nesodden som viktigste dekningsområde. Eid av Amedia AS. Redaktør: Felicia Øystå.

Faktaboks

Også kjent som
Amta

Avisens opplagstall i 2015 var 6472 for papiravisen og 6631 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 16 000 (Mediebedriftenes Landsforening).

Avisen ble grunnlagt som Follo Tidende og fikk sitt nåværende navn i 1882. Boktrykker O. B. Hansen kjøpte i 1900 Akershus Amtstidende og den var i familiens eie til 1979, da den ble overtatt av Akershus Arbeiderpresse.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg