Mediebedriftenes Landsforening

Artikkelstart

Mediebedriftenes Landsforening er en arbeidsgiverforening og bransje- og utgiverorganisasjon for mediebedrifter, med hovedsete i Oslo.

Faktaboks

Også kjent som
MBL

MBL er tilsluttet NHO og Norsk Presseforbund. Administrerende direktør er Randi Siren Øgrey og styreleder er Pål Nedregotten som er konserndirektør i Amedia.

Medlemmer

MBL har 418 medlemsbedrifter hvorav 185 avisbedrifter (2018). De andre medlemmene er blant annet distribusjonsbedrifter, trykkerier og fjernsynsselskaper. Medlemsavisene representerer omtrent 97 prosent av det totale avisopplaget i Norge.

Målsetning

Foreningens målsetting er, foruten å ivareta medlemmenes arbeidsgiverinteresser, å bidra til å styrke og verne ytringsfriheten, pressefriheten og informasjonsfriheten som grunnleggende verdier i et demokratisk og åpent samfunn. Videre skal foreningen arbeide for gode og stabile betingelser som fremmer et mangfold av økonomisk sunne medier.

MBL utarbeider egen avisstatistikk og publiserer årlig Aviskatalogen som inneholder opplysninger om medlemsavisene samt en del markedsinformasjon. Frem til 2008 utga organisasjonen fagbladet Dagens Medier.

Organisasjonen skiftet navn fra Norske Avisers landsforening (NAL) sommeren 2001 for å åpne for Internett-aviser og andre ikke-typiske papiraviser. NAL var grunnlagt i 1958 til erstatning for det tidligere Norske Avisutgiveres Landsforbund (stiftet 1947), som var en sammenslutning av Osloavisenes Forening (stiftet 1912) og Norsk Bladeierforening (stiftet 1910).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg