villkatt

Europeisk villkatt, Felix silvestris silvestris, lever ikke vilt i Norge.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0
Utbredelse av villkatt (Felis silvestris). Basert på data fra Den internasjonale naturvernunionen (IUCN Red List, versjon 3, 2017).
utbredelse av villkatt

Artikkelstart

Villkatt, også kalt skogkatt, Felis silvestris, er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Felis silvestris
Beskrevet av
Johann Christian Daniel von Schreber, 1777

Den har mellombrun og svartstripet pels. Kroppslengden er 50–80 cm, halen 28–35 cm og vekt 3–11 kg.

Villkatten lever av små pattedyr og fugler. Den forekommer i åpen skog, savanner og stepper. Villkatten er utbredt fra Vest-Europa til India og Afrika. Arten omfatter

  1. europeisk villkatt, Felis silvestris silvestris,
  2. falbkatt eller bushkatt, Felis silvestris libyca, og
  3. tamkatt, Felis silvestris catus.

Tamkatten er spredt med mennesker over hele verden. Villkatt finnes ikke i Norge. Det man her kaller villkatt, er forvillede tamkatter.

Faktaboks

villkatt
Felis silvestris
GBIF-ID
7964291

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg