Faktaboks

Sykehuset Innlandet HF
Forretningsadresse
Brumunddal
Stiftet
05.12.2001
Daglig leder
Alice Beathe Andersgaard
Styreleder
Eli Marie Giske

Sykehuset Innlandet er et helseforetak som startet sin virksomhet i 2003 ved en sammenslåing av helseforetak og sykehus i tidligere Hedmark og Oppland fylke. Helseforetaket eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, som har ansvaret for spesialisthelsetjenester i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Innlandet og Agder.

Sykehuset Innlandet har ansvaret for behandling av somatiske og psykiske lidelser, samt rusbehandling. Som tilbyder av spesialisthelsetjenester har helseforetaket, i tillegg til pasientbehandling, også virksomhet innen opplæring av pasienter og pårørende samt forskning og utdanning av helsepersonell.

Helseforetaket har til sammen over 40 institusjoner, blant annet fem somatiske sykehus i Elverum, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og på Tynset, samt to psykiatriske sykehus, distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatriske avdelinger.

Historikk

Sykehusreformen ble vedtatt av Stortinget i 2001. Vedtaket innebar at all eierskap av blant annet alle offentlige sykehus, ambulansetjenester, psykiatriske institusjoner og rusomsorg under spesialisthelsetjenesten, skulle overføres fra fylkeskommunene til staten fra 1. januar 2002. Som følge av vedtaket ble Sykehuset Innlandet HF etablert 1. januar 2003 ved sammenslåing av tidligere helseforetak og sykehus i Hedmark og Oppland fylker, herunder Oppland sentralsykehus HF, Sentralsjukehuset i Hedmark HF, Sanderud sykehus HF, Tynset sjukehus HF og Kongsvinger sjukehus HF.

I 2019 ble ansvaret for spesialisthelsetjenestene i Kongsvingerregionen overført fra Sykehuset Innlandet HF til Akershus universitetssykehus HF. Dette innebar også at helseforetaket ikke lenger har ansvaret for somatiske lokalsykehusfunksjoner for Nes kommune.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sykehuset Innlandet HF
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
86.101 Alminnelige somatiske sykehus; 86.907 Ambulansetjenester

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg