Folketallet er beregnet til 3 mill. innb. (2005), årlig befolkningstilvekst til 3,2 % (1993–2003), og middellevealder 77 år for kvinner og 71 år for menn. De høye fødselstallene har bidratt til at Oman har en svært ung befolkning. 42,6 % er under 15 år, og 2,5 % er 60 år eller eldre.

Nesten hele befolkningen er arabere; det er innslag av persere, balutsjer, indere og afrikanere (Øst-Afrika). Befolkningen langs kysten er langt mer heterogen enn innlandsbefolkningen. I innlandet er mange ibaditter. Andelen gjestearbeidere er svært stor; i 1993 utgjorde de 64 % av den totale arbeidsstyrken, de fleste fra Pakistan og India.

Befolkningstettheten i Oman er 14,1 innb. per km2, med tettest bosetning langs kysten i nord. Store områder er folketomme. Det har i senere år også foregått en stor innflytting til byene, og i 2001 levde 77 % av befolkningen i byer/landsbyer. Hovedstad og største by er Muscat.

Oman ble islamisert tidlig på 600-tallet, og i løpet av islams to første århundrer ble ibadittisk islam flertallets religion. Det indre av landet er dominert av arabiske ibaditter, kystbefolkninen er langt mer sammensatt. Ca. 88 % av befolkningen er muslimer (av disse tilhører 75 % den ibadittiske sekt; 25 % er sunni- og sjia-muslimer). Ca. 7,5 % av befolkningen er hinduer og ca. 3 % er kristne.

Offisielt språk er arabisk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.