Miljødirektoratet

Miljødirektoratet har som hovedoppgave å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning.

Ansvarsområdene omfatter et meget bredt oppgavefelt som har med forvaltningen av miljøet å gjøre. Hovedmålene for arbeidet er knyttet til blant annet klima, fjellandskap, våtmarker, innsjøer og kystområder, friluftsliv, kulturlandskap, avfall og gjenvinning og luftforurensning. Som virkemiddel i ivaretakelsen av disse målsettinger har direktoratet ansvaret for forvaltningen av i alt 13 lover - herunder Forurensningsloven, Friluftsloven og Svalbardloven

Ellen Hambro er direktør fra 2013.

Direktoratet som administrativt ligger under Miljøverndepartementet har avdelinger både i Trondheim og Oslo. Mens avdelingen i Trondheim har ansvaret for naturforvaltning, er ansvaret for forurensning og klima lagt til avdelingen i Oslo. I tillegg har Statens naturoppsyn, som sorterer under Miljødirektoratet, mer enn 60 lokale kontorer spredt over hele landet. I 2013 hadde direktoratet i alt rundt 700 medarbeidere.

Historikk

Miljødirektoratet ble opprettet 1. juli 2013 gjennom en sammenslåing av Direktoratet for naturforvaltning og Klima- og forurensningsdirektoratet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg