Direktoratet for naturforvaltning

Direktoratet for naturforvaltning (DN) var et sentralt utøvende og rådgivende fagorgan innen naturforvaltning, administrativt underlagt Miljøverndepartementet. DN hadde faglig instruksjonsmyndighet overfor fylkesmennenes miljøvernavdelinger innenfor fagområdene naturforvaltning og friluftsliv. Direktoratet hadde rundt 330 medarbeidere og hovedkontor i Trondheim.

1. juli 2013 ble DN og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) slått sammen til én etat, kalt Miljødirektoratet, med Ellen Hambro som direktør. Det nye direktoratet fikk avdelinger både i Trondheim og Oslo, med overordnet ledelse i Trondheim.

Direktoratet for naturforvaltning ble opprettet i 1985 ved sammenslåing av Direktoratet for Vilt og Ferskvannsfisk og avdelinger fra Miljøverndepartementet.

DN var organisert i fire avdelinger og en stabsenhet. De fire avdelingene var naturbruksavdelingen, arealavdelingen, artsavdelingen og naturinformasjonsavdelingen. DNs forskningsavdeling ble 1988 utskilt som en del av Norsk institutt for naturforskning (NINA). Statens naturoppsyn var en egen enhet innen DN.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.