Direktoratet for naturforvaltning

DN brosjyre
Logo og visjoner for Direktoratet for naturforvaltning

Artikkelstart

Direktoratet for naturforvaltning (DN) var et sentralt utøvende og rådgivende fagorgan innen naturforvaltning, administrativt underlagt Miljøverndepartementet.

Faktaboks

Også kjent som
DN

DN hadde faglig instruksjonsmyndighet overfor fylkesmennenes miljøvernavdelinger innenfor fagområdene naturforvaltning og friluftsliv. Direktoratet hadde rundt 330 medarbeidere og hovedkontor i Trondheim.

1. juli 2013 ble DN og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) slått sammen til én etat, kalt Miljødirektoratet, med Ellen Hambro som direktør. Det nye direktoratet fikk avdelinger både i Trondheim og Oslo, med overordnet ledelse i Trondheim.

Historikk

Direktoratet for naturforvaltning ble opprettet i 1985 ved sammenslåing av Direktoratet for Vilt og Ferskvannsfisk og avdelinger fra Miljøverndepartementet.

DN var organisert i fire avdelinger og en stabsenhet. De fire avdelingene var naturbruksavdelingen, arealavdelingen, artsavdelingen og naturinformasjonsavdelingen. DNs forskningsavdeling ble 1988 utskilt som en del av Norsk institutt for naturforskning (NINA). Statens naturoppsyn var en egen enhet innen DN.

Direktører

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg