Mari Eriksmoen

Faktaboks

Mari Eriksmoen
Født
10. januar 1983, Ski, Akershus
Mari Eriksmoen har en betydelig karriere på europeiske operahus.
Mari Eriksmoen av . Brukerspesifisert

Mari Eriksmoen er en norsk lyrisk sopran med stor internasjonal virksomhet. Hun har hatt en rekke roller ved operahus i Wien, Frankfurt og München. Hun har vært en årlig gjest ved operafestivalen i Aix-en-Provence og har også vært en aktiv utøver av tidligmusikk og historiske innspillinger.

Utdannelse

Mari Eriksmoen er utdannet fra Norges musikkhøgskole, Conservatoire national supérieur de musique et de danse i Paris og Det Kongelige Operaakademi ved Det Kongelige Teater i København.

Karriere

Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd som Zerbinetta i Richard Strauss’ Ariadne auf NaxosTheater and der Wien i oktober 2010, og har senere hatt flere oppdrag der. Hun synger også på operahusene i Zürich, Frankfurt og München samt festivalene i Aix-en-Provence, Glyndebourne, Savonlinna og BBC Proms. I 2013 gjestet hun Teatro alla Scala som Waldvogel i Siegfried i Daniel Barenboims oppsetning av Wagners Nibelungenring. På Den Norske Opera & Ballett har hun tolket roller som Olympia i Hoffmans Eventyr og Pamina i Mozarts Tryllefløyten. I 2015 gjestet hun i rollen Blonde i Bortførelsen fra seraillet i Glyndebourne.

Mari Eriksmoen er også aktiv som konsertsanger. Hun har hatt en rekke opptredener som Solveig i Edvard Griegs Peer Gynt -musikk, ved siden av sopranpartier i oratorier og messer. Hun har også samarbeidet med Berliner Filharmoniker, der hun har sunget under sir Simon Rattle og Ivan Fischer. Hun har gjort seg gjeldende i historiske innspillinger med Akademie für alte Musik i Berlin og med René Jacobs, og som Susanna, Zerlina og Fiordiligi i Nikolaus Harnoncourts syklus på radio og TV av Mozarts Da Ponte-operaer.

Priser

  • 2005: International Lied Competition for Youth (Tyskland) – Kammermusikkprisen
  • 2009: De unges Lindemanpris
  • 2011: Statoils talentstipend

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg