Livets Ord er en opprinnelig svensk trosmenighet som tilhører den såkalte «trosbevegelsen», påvirket av amerikaneren Kenneth E. Hagin. Bevegelsen legger særlig vekt på at kristne gjennom troens ord kan utøve autoritet over onde åndsmakter og oppnå helbredelse og fremgang på alle områder, også økonomisk (også kalt «fremgangsteologi», «herlighetsteologi»). De har blitt kritisert for ekstreme evangeliseringsformer.

Livets Ord ble grunnlagt i Uppsala i 1983 av Ulf Ekman. Menigheten i Uppsala har i 2021 omkring 2000 skrevne medlemmer. Menigheten driver universitet og bibelskole i Uppsala, og har misjonærer i blant annet Russland, India og Vietnam. Det finne Livets Ord sentra i Sverige, Armenia, Georgia, Russland, Vietnam, Aserbajdsjan, India samt land i Europa, Afrika og Sentralasia. De driver også med TV-sendinger. Sangartisten Carola Häggkvist har vært knyttet til Livets Ord.

Etter at Ulf Ekman gikk over til katolisismen har Joakim og Maria Lundqvist ledet menigheten i Uppsala.

Slik Livets Ord ser det, har Israel og det jødiske folket en unik plass i den kristnes liv. De tror at Jesus snart kommer tilbake igjen og at han da kommer "hjem" til Israel. Dette ser de som Guds frelsesplan. Vi kan kalle Livets Ord tilhengere av en "kristen sionisme". De gir sterk støtte til Israels politikk i forhold til palestinerne fordi de mener at dette landet er noe som Gud har gitt til jødene og at dette er Guds plan. De ser gjerne på fordømmelse av Israels politikk overfor palestinerne som et utslag av antisemittisme.

En norsk underavdeling av Livets Ord ble stiftet i Oppdal i 1995. Livets Ord har også hatt nær kontakt med den norske trosbevegelsen, blant annet Oslo Kristne Senter og tidligere Levende Ord i Bergen, nå Credokirken.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg