Credokirken er en norsk menighet som driver misjon i flere land. Menigheten ble startet i Bergen i 1992 av pastor Enevald Flåten, som var inspirert av organisasjonen Livets Ord, grunnlagt av den svenske teologen Ulf Ekman. Credokirken er en karismatisk konservativ kirke med tette bånd til pinsebevegelsen. Ordet credo er latin for «jeg tror».

Credokirken har drevet Bergen Kristne Grunnskole og Bibelskolen Substans i samarbeid med Salt Bergenskirken og Pinsekirken Tabernaklet. I 2019 hadde menigheten i overkant av 1200 medlemmer i Norge.

Konflikter og parodiering

Menigheten har vært motstandere av fri abort, kritisk til homofili og inntatt et klart standpunkt for Israel i Palestina-konflikten. Standpunktene har ført til at menigheten har blitt parodiert på nettet. Menigheten har opplevd denne parodieringen som forfølgelse og blasfemisk.

Innad i menigheten har det vært konflikter som førte til at grunnleggeren gikk ut i permisjon og ble oppsagt i 2007. Konfliktene innad førte til en stor nedgang i antallet medlemmer.

Misjon

I 2019 oppga menigheten at den drev misjon i Nord-India, Sørøst–Asia inklusive Filippinene, Sør-Sudan og de kurdiske områdene i Midtøsten.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Flåten, Enevald (2004). Nåde. Bergen: Logos Forlag
  • Flåten, Enevald (2003). En familie. Bergen: Logos Forlag
  • Flåten, Enevald (2002). En Menighet etter Guds Hjerte. Bergen: Logos Forlag
  • Gilhus, Ingvild Sælid og Mikaelsson, Lisbeth (2015). A Study of New Religiosity in Norway. I Lewis, James R og Tøllefsen, Inga Bardson (2015). Brill Handbook on Contemporary Religion, Handbook of Nordic New Religions. Leiden: Brill Publishers.
  • Myklebust, Anders (2012, 29/10). 1400 fra Levende Ord er blitt kyrkjelause. Vårt Land.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg