Oslo Kristne Senter

Artikkelstart

Oslo Kristne Senter er en norsk frikirkelig menighet. Den ble stiftet i 1985 av Åge M. Åleskjær etter inspirasjon av den amerikanske forkynneren Kenneth E. Hagin, og tilhører den norske trosbevegelsen. Menigheten ligger i Skedsmo utenfor Oslo, og har per 2019 over 3000 medlemmer. Oslo Kristne Senter består i dag av seks avdelinger i Norge, blant annet Halden, Vennesla, Haugesund, Tromsø og Mexico. Hovedbasen ligger på Kjeller på Romerike (Romerikskirken).

Oslo Kristne Senter har mye til felles med pinsebevegelsen, men legger større vekt på den troende kristnes autoritet over onde makter, sykdom og fattigdom. Menigheten har en grunnskole og en bibelskole, og driver aktiv gateevangelisering i Oslo. Den er også aktiv i internasjonalt nødhjelps- og misjonsarbeid, særlig i Russland.

Oslo Kristne Senter er en del av det globale nettverket «Hillsong Family» med base i Sydney, Australia, og med avdelinger i flere storbyer på ulike kontinenter.

Åge M. Åleskjær er valgt til pastor for menigheten på livstid, men i 2012 overtok Katrine og Thomas Åleskjær som menighetens hovedpastorer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg