Regioner i Afrika
FN deler inn Afrika i to hovedregioner: Nord-Afrika (blått) og Afrika sør for Sahara (rødtoner).
Afrika sør for Sahara deles inn i Vest-Afrika, Øst-Afrika, Sentral-Afrika og Sørlige Afrika.
Flere av landene i hovedregionen Afrika sør for Sahara strekker seg imidlertid et stykke inn i Sahara-ørkenen; Saharas omtrentlige sørgrense er markert med prikkete linje på kartet.
Regioner i Afrika
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Øst-Afrika, region som omfatter 13 land i den østlige del av Afrika. Enkelte av landene i Øst-Afrika regnes også til Sentral-Afrika, og enkelte av landene regnes også til sørlige Afrika.

I Øst-Afrika ligger Afrikas horn, som omfatter: Djibouti, Eritrea, Etiopia og Somalia.

Øst-afrikanske Fellesskap (EAC): Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania og Uganda. Burundi og Rwanda regnes også til Sentral-Afrika.

Land utenfor kysten av Øst-Afrika: Komorene, Madagaskar, Mauritius og Seychellene. Madagaskar regnes ofte til det sørlige afrika.

Øst-Afrika omfatter Rift Valley med egenartede landformer og spesiell natur. Ved Rift Valley finnes Kilimanjaro og Mount Kenya, som er de to høyeste fjelltoppene i Afrika. Regionen omfatter også verdens nest største innsjø Victoriasjøen og verdens nest dypeste innsjø Tanganyikasjøen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg