Faktaboks

East African Community

EAC

Uttale
i:st ˈæfrikən kəmjˈu:niti
Flagg EAC
Flagget til den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen. Inskripsjonen er på swahili, som er et av organisasjonens offisielle språk
Av .

East African Community (EAC) er en østafrikansk økonomisk samarbeidsorganisasjon, grunnlagt i 1967 gjennom en avtale mellom Kenya, Uganda og Tanzania. Formålet var å sikre en balansert økonomisk utvikling i de tre landene og styrke de gjensidige økonomiske, handelsmessige og industrielle forbindelser.

Fellesskapet var et resultat av en prosess som ble innledet i 1917 da kolonimakten Storbritannia etablerte en tollunion mellom Kenya og Uganda, som Tanganyika sluttet seg til i 1927. EAC brøt sammen i 1977, men organisasjonen ble gjenopprettet i 2000. De tre medlemslandene vedtok i 2003 en tollunion. I 2009 ble Burundi og Rwanda medlemmer av organisasjonen. Sør-Sudan har vært medlem siden 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg