World Economic Forum

World Economic Forum er en ikke-statlig internasjonal organisasjon med årlige møter i Davos.
Klaus Schwab og Bill Clinton på et møte i World Economic Forum i 2011 av /World Economic Forum. CC BY NC SA 2.0

World Economic Forum, Verdens økonomiske forum, er en ikke-statlig internasjonal organisasjon, opprettet i 1971 som en stiftelse uten erverv som mål, med sete i Cologny, Genève, for å fremme samarbeid mellom verdens næringslivsledere og politikere om løsningen av globale problemer.

Faktaboks

Også kjent som

Davos-møtene

Initiativtaker var økonomiprofessor Klaus Schwab, som ennå er stiftelsens leder. WEF beskriver seg som en forening uten politiske, partiske eller nasjonale bindinger.

Virksomheten i WEF er konsentrert om årlige vintermøter i Davos, Sveits, der aktuelle globale spørsmål diskuteres.

World Economic Forum ledes av stiftelsens styre, der Klaus Schwab er formann. Medlemmene av WEF er 1000 av de største foretak i verden, som med sine medlemsavgifter finansierer driften. WEF arrangerer også hvert år aktiviteter med mer regionalt fokus rundt om i verden.

Professor Schwabs overbevisning er formulert i det han kalte «interessentprinsippet» (the stakeholder principle). Det går ut på at all næringsvirksomhet har et ansvar ikke bare overfor virksomhetens eiere, men også for de ansatte, kundene, leverandørene, myndighetene og samfunnet i videste forstand.

Ifølge WEFs egen nettside er tanken med de årlige fora i Davos – i tråd med dette – at diskusjonene skal lede til ny innsikt, og at innsikt skal lede til handling. Å påvirke handlingsprogrammene og virksomheten til næringsliv, nasjoner og samfunnsorganisasjoner er dermed det ytterste målet for WEFs virksomhet.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg