Davos, by i Sveits, kanton Graubünden, 1560 moh., øverst i elven Landwassers dalføre, en sidedal til Rhinen; 11 060 innbyggere (2017). Davos består av Davos Platz (den egentlige byen) og Davos Dorf 2,5 km ovenfor.

Davos er etter Zermatt det viktigste turiststedet i Sveits målt etter antall gjestedøgn på hotellene (797 000 i 2015); flere gjestedøgn har bare storbyene Zürich, Genève, Luzern og Basel. Byen er et kjent vintersportssted, og på grunn av sitt tørre, solrike og helsebringende klima også kjent som rekreasjonssted (Luftkurort) med røtter tilbake til rundt 1860.

Davos er meget godt utbygd med alpinbakker og ulike andre anlegg, for eksempel for rodel, snowboard og så videre. Det finnes også et stort skiløypenett i fjellet, samt et omfattende fotrutenett. Byen har også tallrike andre idrettsanlegg som skøytebaner, golfbane, tennisbaner og så videre.

Davos har vei- og jernbaneforbindelse (Rhätische Bahn) med Rhindalen og Chur, både via Landquarts dalføre (Prättigau) og Landwassers dalføre. Fra Klosters, ca. 10 km nord for Davos, går det en direkte jernbaneforbindelse sørøstover til Scuol i Unterengadin (se Engadin) via den 19,1 km lange Vereinatunnelen.

I Davos ligger flere forskningsinstitutter for medisin og snø- og lavinestudier. Her finnes også et museum for den tyske ekspresjonisten Ernst Kirchner.

I byen arrangeres hver vinter World Economic Forum, et økonomisk toppmøte for statsledere og ledende forretningsfolk innen ulike bransjer og næringer fra hele verden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.