A-37 Dragonfly fra Uruguays flyvåpen
.
Lisens: CC BY NC 2.0

I Uruguay er militærtjenesten er frivillig. Landet deltar i fredsbevarende FN-operasjoner. De samlede styrketall for Urugays væpnede styrker er 21 100 aktivt personell. I tillegg kommer 1400 halvmilitære styrker.

Hæren

Hæren har en personellstyrke på 13 500 aktivt personell. Materiell omfatter 15 stridsvogner av typen Tiran 5, 47 lette stridsvogner av typen M41 Walker Bulldog, 18 stormpanservogner, 376 pansrede personellkjøretøy og seks selvdrevet artilleri. I tillegg har hæren tungt artilleri, luftvernartilleri og lette droner.

Flyvåpenet

Flyvåpenet har en personellstyrke på 2600 aktivt personell. Materiell omfatter 12 angrepsfly av typen A-37B Dragonfly, fire rekognoseringsfly, tom tankfly, 23 transportfly, 17 treningsfly og 10 helikoptre.

Marinen

Marinen har en personellstyrke på 5000 aktivt personell, inkludert 700 personell i et marineinfanteri. Flåten omfatter 13 patruljefartøy, to minesveipere, tre landgangsfartøy og åtte logistikk- og hjelpefartøy. I tillegg har marinen seks lette fly og seks helikoptre.

Internasjonale operasjoner

Uruguay deltok i 2022 i FN-operasjonene i Den demokratiske republikken Kongo (MONUC) med 819 personell (en infanteribataljon og en helikopterenhet) og i Syria og Israel med 212 personell (ett mekanisert infanterikompani). Dessuten har Uruguay også et mindre antall personell i Den sentralafrikanske republikk (MINUSCA), India og Pakistan (UNMOPIG), Libanon (UNIFIL) og Sudan (UNISFA).

Urugay deltok også i MFO-operasjonen i Egypt med 41 personell (en ingeniør- og transportenhet).

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2023). The Military Balance 2023

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg