Plante- og dyreliv på Fiji

Artikkelstart

Fiji består av flere øyer i Stillehavet.

Flora

Vegetasjonen følger det klimatiske mønsteret med regnskoger i sørøst og mer sparsom skog, siv og gress i de tørrere strøkene.

Fauna

De eneste naturlig forekommende landpattedyrene er flaggermus. Familien flygehunder er representert ved flere arter, blant annet samoaflygehund, som med sitt vingespenn på opptil 1,5 meter er en av verdens største flaggermusarter. Mange katter, hunder, griser og geiter forekommer i forvillet tilstand. Indiamangusten ble innført for å bekjempe rottene som mennesket også hadde brakt med seg.

Mer enn 120 fuglearter er observert, og 90 av disse hekker. Hekkefuglene omfatter blant annet stormfugler, tropikkfugler, fregattfugler, suler, hegrer, rikser og terner. Blant duer, papegøyer og honningetere er det mange stedegne arter. En rekke fuglearter er innført i nyere tid.

Den utrydningstruede fiji-iguanen tilhører en øglefamilie som ellers bare finnes i Amerika og på Madagaskar. Ytterligere 20 krypdyrarter forekommer på land. I kystfarvannet finnes deltakrokodiller og havslanger, samt en rik korallrevfauna.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg