Nammo

Artikkelstart

Nammo er et internasjonalt forsvarsindustrikonsern med hovedkontor i Norge. Selskapet ble etablert i 1998 gjennom fusjonen av norske Raufoss ASA, svenske Celsius AB (senere Saab AB) og finske Patria Industries OYJ. Etter at Saab solgte seg ut i 2005, eies Nammo 50 prosent av den norske stat og 50 prosent av Patria Industries OYJ.

Faktaboks

Også kjent som
Nordic Ammunition Company

Nammo hadde i 2018 omkring 2300 ansatte, fordelt på 14 land og 30 steder. Av disse arbeider cirka 700 i Norge. I 2017 omsatte selskapet for 4,462 milliarder kroner, med et resultat på 367 millioner kroner.

Produkter

Nammo driver høyteknologisk produksjon rettet mot forsvars- og romfartsindustrien. Bedriften er spesialisert på design, utvikling, testing og produksjon av ammunisjon og rakettmotorer, og er verdensledende innenfor salg av rakettmotorer til sivile og militære kunder. Produktporteføljen inkluderer skulderlanserte ammunisjonssystemer, militær- og sportsammunisjon, rakettmotorer for militær- og romanvendelser og miljøvennlige demilitariseringstjenester.

Produksjonssteder

Nammo har produksjon i Norge (Raufoss), Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Spania, Storbritannia, Irland og USA, samt kontorer i Canada, Polen, De forente arabiske emirater, Australia og India.

I USA driver Nammo markedsføring overfor det amerikanske forsvarsdepartementet, samt koordinerer den amerikanske lisensproduksjonen av konsernets produkter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg