Nammo er et internasjonalt forsvarsindustrikonsern med hovedkontor i Norge. Selskapet ble etablert i 1998 gjennom fusjonen av norske Raufoss ASA, svenske Celsius AB (senere Saab AB) og finske Patria Industries OYJ. Etter at Saab solgte seg ut i 2005, eies Nammo 50 prosent av den norske stat og 50 prosent av Patria Industries OYJ.

Nammo hadde i 2018 omkring 2300 ansatte, fordelt på 14 land og 30 steder. Av disse arbeider cirka 700 i Norge. I 2017 omsatte selskapet for 4,462 milliarder kroner, med et resultat på 367 millioner kroner.

Nammo driver høyteknologisk produksjon rettet mot forsvars- og romfartsindustrien. Bedriften er spesialisert på design, utvikling, testing og produksjon av ammunisjon og rakettmotorer, og er verdensledende innenfor salg av rakettmotorer til sivile og militære kunder. Produktporteføljen inkluderer skulderlanserte ammunisjonssystemer, militær- og sportsammunisjon, rakettmotorer for militær- og romanvendelser og miljøvennlige demilitariseringstjenester.

Nammo har produksjon i Norge (Raufoss), Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Spania, Storbritannia, Irland og USA, samt kontorer i Canada, Polen, De forente arabiske emirater, Australia og India.

I USA driver Nammo markedsføring overfor det amerikanske forsvarsdepartementet, samt koordinerer den amerikanske lisensproduksjonen av konsernets produkter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.