Ordet Maaemo kommer fra urfinsk og betyr «moder jord», noe som henspiller på restaurantens mål om å servere retter med nordiske smaker og en ren estetikk. Restauranten har blitt kjent for retter som sjøkreps med furu, makrell med ramsløk og is av Rørossmør, som skal reflektere den norske naturen, og for å bruke råvarer som skal gjenspeile årstidenes variasjoner.
Maaemo har ingen klassisk à la carte-servering, men tilbyr en større avsmakningsmeny på mellom 25 og 30 mindre retter, som kan kombineres med en drikkemeny, med eller uten alkohol.
Restauranten fokuserer på lokale råvarer, hvor størsteparten har opphav mindre enn 100 kilometer unna Oslo. Det benyttes kun råvarer som er dyrket økologisk, biodynamisk eller høstet vilt, og viner laget av druer dyrket uten bruk av plantevernmidler. I 2013 mottok Maaemo Debios gullmerke, en øko-sertifisering som viser at minst 90 prosent av totalomsetningen i en bedrift er økologisk. Av samme grunn ble de i 2012 også nominert til Oslo kommunes miljøpris og tildelt Norsk Designråds miljøpris. Maaemo forlot Debio-sertifiseringen i 2014.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.