Esben Holmboe Bang, dansk kokk, sjefskokk på restaurant Maaemo i Oslo.

Siden restaurant Maaemo åpnet i desember 2010 har Esben Holmboe Bang vært kjøkkensjef, og vært hovedansvarlig for utviklingen av en meny med vekt på norske råvarer og rene smaker. Han og hans team ble kun 15 måneder etter åpningen tildelt to stjerner i Guide Michelin, og i 2016 fikk Maaemo også den tredje stjernen. Restauranten ble dermed den første i Norden som oppnådde denne prestisjetunge statusen (sammen med Geranium i København, som også fikk sin tredje stjerne på samme tid).

Holmboe Bang ble født i København og vokste opp der, men flyttet til Norge tidlig på 2000-tallet og har tilbrakt det meste av sin kulinariske karriere i Oslo. Han jobbet blant annet på Oro, Feinschmecker og Le Canard før Maaemo åpnet dørene.

I 2017 utga Holmboe Bang boken Maaemo, som inneholder tekster om restaurantens smaker, identitet og visjon, i tillegg til oppskrifter og fotografier.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.