Esben Holmboe Bang, dansk kokk, kjøkkensjef og medeier på restaurant Maaemo i Oslo.

Esben Holmboe Bang åpnet i 2010 restaurant Maaemo med sine samarbeidspartnere. Han har siden åpningen vært kjøkkensjef med hovedansvar for utviklingen av en meny med hovedvekt på norske råvarer og rene smaker. Han og teamet ble etter kun 15 måneder tildelt to stjerner i Guide Michelin, og i 2016 fikk Maaemo en tredje stjernen. Restauranten ble dermed den første i Norden som oppnådde denne prestisjetunge statusen (sammen med Geranium i København, som også fikk sin tredje stjerne på samme tid).

Holmboe Bang er født og oppvokst i København, men flyttet til Norge tidlig på 2000-tallet. Han har tilbrakt det meste av sin kulinariske karriere i Oslo hvor han blant annet har jobbet på Oro, Feinschmecker og Le Canard før Maaemo åpnet dørene.

I 2017 utga Holmboe Bang boken Maaemo, som inneholder tekster om restaurantens smaker, identitet og visjon, i tillegg til oppskrifter og fotografier. I 2018 ble boken også gitt ut på engelsk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.