Norsk Designråd

Norsk Designråds logo.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Norsk Designråd, stiftelse som hadde som formål å fremme bruk av god design for å oppnå større konkurranseevne og lønnsomhet i norsk industri og næringsliv. Fra 1.mai 2014 slo Norsk Designråd og Norsk Form seg sammen til én organisasjon: Stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter, som i 2017 tok navnet Design og arkitektur Norge, med kortnavnet DOGA.

Faktaboks

Uttale
– desˈain-

Norsk Designråd tilbød rådgivningstjenester, finansierte designfremmende prosjekter, arrangerte designkonkurranser og delte ut en rekke priser. Merket for god design, Unge talenter, Innovasjonsprisen for universell utforming ogDesign Effekt er noen av prisene. Rådet sto også bak flere fagarrangementer, som den årlige Designdagen, samt foredrag og utstillinger. Stiftelsen holdt til i DOGA-bygget i Oslo, og styret besto av representanter fra næringslivet og designbransjen. Den ble finansiert av Nærings- og handelsdepartementet, Innovasjon Norge og gjennom egne prosjekter.

Stiftelsen ble opprettet av Norges Industriforbund og Norges Eksportråd i 1963 under navnet Norsk Designcentrum, som i 1974 ble nystiftet som Rådet for Industridesign. Fra 1985 ble navnet endret til Norsk Designråd.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg