Institute of International Finance (IIF) er en internasjonal interesseorganisasjon for private banker, finansinstitusjoner og forsikringsselskaper som arbeider for å styrke den internasjonale finansindustrien. Organisasjonen ble opprettet i 1983 og har hovedkontor i Washington D.C. i USA.

Formål

IIF har som hovedformål å støtte all internasjonal finansvirksomhet ved å tilby oppdatert informasjon om finanssektoren, foreta risikovurderinger og gi veiledning til stater, banker, forsikringsselskaper og andre finansinstitusjoner som driver med internasjonal finansvirksomhet.

Bakgrunn

Organisasjonen ble opprettet i 1983 i forbindelse med den internasjonale gjeldskrisen på begynnelsen av 1980-tallet for å hjelpe banker med å overkomme sin egen gjeld. Organisasjonen deltok også aktivt i forsøkene på å løse eurokrisen i 2011, hvor IIF fungerte som forhandlingspart for sine egne medlemmer overfor myndighetene i Hellas.

Organisasjon

IIF består av mer enn 450 medlemmer fra over 70 forskjellige land. Organisasjonen ledes av et overordnet styre med en president, som siden 2013 er finansmannen Timothy Dees Adams. IIF har fire regionale hovedkontorer: IIFs Midtøsten- og Afrika-kontor i Dubai, Asia- og Stillehavsregionens hovedkontor i Beijing og i Singapore, og IIFs Europeiske hovedkontor i Brussel. Den norske finansnæringens hovedorganisasjon, Finans Norge, er medlem av IIF.

Aktivitet

For å styrke den internasjonale finanssektoren er IIF aktive i internasjonale fora slik som Det internasjonale pengefondet og Verdens handelsorganisasjon. Her arbeider de for å fremme internasjonal politikk som samsvarer med deres egne interesser. I tillegg til å publisere forskningsrapporter om finans og økonomi, utgir IIF en rapport fire ganger i året som inneholder oppdatert statistikk og informasjon om gjeldsnivåene til ulike land og industrier i verden. IIF avholder også et årlig møte for alle medlemmene sine i samarbeid med Verdensbanken.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg