Insurance Europe

Artikkelstart

Insurance Europe (IE) er en internasjonal ikke-statlig organisasjon for nasjonale forsikringsforbund og banker i Europa, med mål om å styrke den europeiske forsikringsindustrien. Organisasjonen ble opprettet i 1953 og har hovedkontor i Brussel i Belgia.

Formål

IE arbeider for å gjøre det lettere for banker og andre forsikringsselskaper å drive med forsikringsvirksomhet i Europa. Organisasjonen arbeider også for å styrke det økonomiske samarbeidet mellom land i Europa, og bidrar til at selskaper og banker i de forskjellige landene får hjelp av hverandre hvis de blir utsatt for store økonomiske tap.

Bakgrunn

Organisasjonen ble opprettet i Brussel i 1953 under det franske navnet Comité Européen des Assurances (CEA) for å styrke den Europeiske forsikringsindustrien etter andre verdenskrig. Den fikk sitt nåværende navn i 2012, og representerer banker og forsikringsvirksomheter i 37 europeiske land.

Organisasjon

IEs arbeid er fordelt på ulike arbeidsgrupper som ledes av et overordnet styre med en president og visepresident. Den østerrikske finansmannen Andreas Brandstetter er IEs president siden 2018. IEs samlede medlemmer representerer banker og forsikringsvirksomheter som til sammen står for over 90 prosent av Europas sammenlagte inntekter i denne bransjen. Den norske medlems- og arbeidsgiverforeningen Finans Norge er Norges nasjonale medlem i IE.

Aktivitet

Hvert år avholder IE en internasjonal konferanse for medlemmer og representanter fra politikken og det europeiske næringslivet. Her møtes nærmere 400 deltakere for å diskutere temaer forbundet med europeisk forsikringsbransje. Konferansen foregår i forskjellige land fra år til år, og har som formål å bidra til tettere økonomisk samarbeid mellom europeiske land.

IE publiserer også en årlig rapport om europeisk forsikringsbransje. Rapporten består av oppdatert statistikk om europeisk økonomi i tillegg til dagsaktuelle temaer om nye former for forsikring, slik som beskyttelse mot data- og cyberangrep.

Insurance Europe er i tillegg aktiv i internasjonale organisasjoner, hvor de som regel bidrar med faglig støtte til land i saker som vedrører deres forsikringsvirksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Flora, Peter, & Arnold Joseph Heidenheimer (1981). The Development of Welfare States in Europe and America. Transaction Publishers. (Tilgjengelig her)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg