Faktaboks

Handelshøyskolen BI

BI

Bedriftsøkonomisk institutt

Offisielt navn
STIFTELSEN HANDELSHØYSKOLEN BI
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Karen Maria Spens (rektor)
Styreleder
Åse Michelet
Logo
Logo
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Handelshøyskolen BIs hovedbygg i Nydalen i Oslo, tegnet av Niels Torp.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Handelshøyskolen BI er en privat høyskole som driver undervisning og forskning innen det økonomisk-administrative fagområdet. Skolen har fra 2005 hovedsete i Nydalen, Oslo, men har også studiesteder i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Studietilbud

Handelshøyskolen BI tilbyr en rekke studier i økonomi, administrasjon, organisasjon og ledelse, bank og finans, forsikring, markedsføring, revisjon, eiendomsmekling og varehandel ved hovedsenteret i Oslo og gjennom et omfattende nettverk av regionale BI-høyskoler over hele landet. Studiene fører frem til bachelor-, master- og doktorgrad.

Historikk

Handelshøyskolen BI ble opprettet 1943 av Finn Øien (1912–2006) som Bedriftsøkonomisk Institutt. Øien ledet skolen til 1975.

BI fusjonerte i 1992 med Oslo Handelshøyskole (grunnlagt 1967, til 1989 Handelsakademiet) og med Norges Markedshøyskole (grunnlagt 1918 som Reklameskolen på Oslo Børs). I 2000 skjedde nok en fusjon med Norges Varehandelshøyskole (grunnlagt 1967 som Norsk Kjøpmannsinstitutt). I perioden 1988–2005 hadde skolen sitt hovedkvarter i Sandvika, Bærum. Skolen fikk rett til å tildele doktorgraden i 1998.

Handelshøyskolen BI har til sammen cirka 20 000 heltids- og deltidsstudenter (2024).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Revang, Øivind, red.: Med BI fra aftenskole til vitenskapelig høyskole : festskrift til Gerson Komissars 80-årsdag, 2000.

Faktaboks

Handelshøyskolen BI
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
85.422 Undervisning ved vitenskapelige høgskoler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg