Frode Rinnan

Frode Rinnan var en norsk arkitekt og byplanlegger som særlig er kjent for å ha tegnet drabantbyer og en rekke markante idrettsanlegg i Oslo.

Rinnan ble født i Trondheim og tok eksamen ved Norges tekniske høyskole i 1930. I 1935 stiftet han arkitektkontoret Rinnan og Tveten sammen Olav Tveten. Han var arkitekt for Oslo idrettsvesen fra 1936 og tegnet blant annet idrettsanlegg som Frognerbadet (1956) og Bislett stadions tidligere tribuneanlegg (1940). Til OL i Oslo i 1952 tegnet han Holmenkollbakken (med tårn og tribuner som er endret flere ganger og revet i 2008) og Jordal Amfi.

Frode Rinnan tegnet boligområder i Oslo som Lambertseter, Keyserløkka og Tveita en rekke andre. Han tegnet også Lambertseter forretningssentrum og Universitetssenteret på Blindern i Oslo.

Rinnan ble under andre verdenskrig satt i fangeleir på Grini og ble sendt i konsentrasjonsleir i Sachsenshausen, men overlevde. Han var medlem av Oslo bystyre for Arbeiderpartiet fra 1956 til –63. Han var også president i Norske arkitekters landsforbund fra 1959 til –63.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.