Frode Rinnan

Faktaboks

Frode Rinnan
født:
12. desember 1905, Trondheim, Sør-Trøndelag
død:
15. februar 1997, Oslo
Frode Rinnan ved tegnebordet i 1940, før han under krigen ble arrestert av nazistene.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Frode Rinnan var en norsk arkitekt og byplanlegger som særlig er kjent for å ha tegnet drabantbyer og en rekke markante idrettsanlegg i Oslo.

Rinnan ble født i Trondheim og tok eksamen ved Norges tekniske høyskole i 1930. I 1935 stiftet han arkitektkontoret Rinnan og Tveten sammen Olav Tveten. Han var arkitekt for Oslo idrettsvesen fra 1936 og tegnet blant annet idrettsanlegg som Frognerbadet (1956) og Bislett stadion s tidligere tribuneanlegg (1940). Til OL i Oslo i 1952 tegnet han Holmenkollbakken (med tårn og tribuner som er endret flere ganger og revet i 2008) og Jordal Amfi.

Frode Rinnan tegnet boligområder i Oslo som Lambertseter, Keyserløkka og Tveita en rekke andre. Han tegnet også Lambertseter forretningssentrum og Universitetssenteret på Blindern i Oslo.

Rinnan ble under andre verdenskrig satt i fangeleir på Grini og ble sendt i konsentrasjonsleir i Sachsenshausen, men overlevde. Han var medlem av Oslo bystyre for Arbeiderpartiet fra 1956 til –63. Han var også president i Norske arkitekters landsforbund fra 1959 til –63.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg