Faktaboks

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
AHO, før 2005 Arkitekthøgskolen i Oslo
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Irene Lønne

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), tidligere Arkitekthøgskolen i Oslo, er en statlig vitenskapelig høyskole som gir utdanning innen arkitektur, design, landskapsarkitektur og urbanisme.

Skolen ble opprettet i 1945 under navnet Statens arkitektkurs som en linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og ble fornyet årlig som et provisorium inntil 1961, da Statens arkitektskole i Oslo (forkortelse SAO) ble en selvstendig vitenskapelig høyskole. Skolen flyttet i 1968 fra SHKS til St. Olavs gate 6 og fikk i 1969 navnet Arkitekthøgskolen i Oslo.

I lov om høyere utdanning av 1995 er skolens status som frittstående høyskole slått fast. Institutt for industridesign ved Statens håndverks- og kunstindustrihøgskole ble i 1996 overført til AHO. Skolen flyttet høsten 2001 til nye lokaler i Maridalsveien 29 ved Akerselva. Lokalene er utformet av arkitektfirmaet Jarmund/Vigsnæs AS på basis av seier i en åpen arkitektkonkurranse.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
85.422 Undervisning ved vitenskapelige høgskoler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg