Plan - tidsskriftet

Plan var et tidsskrift utgitt i årene 1933–1936 av Socialistiske Arkitekters Forening. Det utkom med bare 4 numre. Tidsskriftet hadde utgangspunkt i den tyske venstresosialismen fra Weimar-republikken, med marxister og funksjonalister innen den tyske tradisjonen preget av blant andre Walter Gropius, Erich Mendelsohn og Hannes Meyer. I tids­skriftet trekkes et skarpt skille mellom funksjonalisme som vitenskapelig retning og funkis som estetisk. Tidsskrif­tet argumenterte blant annet for en profittfri kooperativ boligbygging med offentlig finansiering.

PLAN er i dag et uavhengig, tverrpolitisk fagtidsskrift som utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Det formidler temaer som berører temaer som samfunnsplanlegging, bolig og byplan og regional utvikling. Det utkommer med 4 utgaver årlig.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Ketil Moe: Plan 1933–36, «Byggekunst» 1980 ss. 131–33;
  • Johan-Ditlef Martens og Ketil Moe (red.): Plan 1933–36 Tidsskrift for bolig- og byggespørsmål, Oslo 1983, anmeldt av Tore Bran­ten­berg: Plan 50 år, «Byggekunst» 1984 s. 4.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg