Diplom-Is.

Diplom-Is. Begrenset gjenbruk

Diplom-Is AS, norsk iskremprodusent, eies av meierisamvirkekonsernet Tine. Produksjon på Gjelleråsen i Nittedal og i Brevik og Rakkestad av småis (merker som Krone-Is, Pin Up, Lollipop, Gullpinne og Sol-Is), større pakninger og storhusholdningsprodukter, samt kokosboller. Leverer iskrem til det amerikanske markedet under merket Valhalla.

Diplom-Is har datterselskap i Danmark (salg og distribusjon) og eier halvparten av den svenske iskremprodusenten Triumf Glass med anlegg i Göteborg. Diplom-Is produserer, selger og markedsfører dessuten sveitsiske Nestlés iskrem i Norge, blant annet Mövenpick, samt distribuerer merkevarer for det amerikanske konsernet Mars i Skandinavia (bl.a. Snickers, Mars, Bounty og M&M).

Diplom-Is er Skandinavias største iskremprodusent og har rundt halvparten av det norske markedet. Omsetningen var i 2017 på 964 millioner kroner med rundt 550 ansatte.

Diplom-Is var opprinnelig et varemerke for iskrem lansert 1930 av Melkeforsyningen i Oslo, som 1946 ble en del av Fellesmeieriet. Fra 1951 ble Diplom-Is brukt av alle iskremprodusenter tilknyttet meierisamvirket. Selskapet Diplom-Is A/L ble 1964 utskilt, og 1991 ble alle produsentene samlet i Norsk Iskrem, som 2002 igjen tok navnet Diplom-Is.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.