Faktaboks

Diplom-Is
Offisielt navn
DIPLOM-IS AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Hagan
Stiftet
15.04.2002
Daglig leder
Martin Kjekshus
Styreleder
Kristin Møller
Logo
Logo
Av .
Diplom-Is isbil
Diplom-Is isbil.
Diplom-Is isbil

Diplom-Is AS er en norsk iskremprodusent som eies av meierisamvirkekonsernet Tine. Selskapets iskremproduksjon foregår på Gjelleråsen i Nittedal, men har avdelinger i Stavanger, Bergen, Stathelle, Trondheim og Harstad. På iskremfabrikken i Nittedal produseres alt av småis, større pakninger, og storhusholdningsprodukter. Diplom-Is produserer produkter under kjente merkevarer som Pin-Up, Krone-Is, Royal, Sandwich, Lollipop, Fruitero og Dream.

Selskapet produserer, selger og markedsfører også produkter for varemerker som Mövenpick og Häagen-Dazs for Froneri, som er et fellesforetak som ble stiftet av Nestlé og R&R i 2016. De distribuerer også merkevarer for det amerikanske konsernet Mars i Skandinavia, som blant annet Snickers, Mars, Bounty og M&M.

Diplom-Is er, sammen med Hennig-Olsen Is, en av to store aktører innen iskremproduksjon og har en markedsandel på nesten 50 prosent. Selskapet hadde i 2020 over 500 ansatte og en omsetningen på omtrent 1,2 milliarder kroner.

Fra 2020 er Martin Kjekshus administrerende direktør i selskapet.

Historikk

Logo

Diplom-Is' gamle «Eskimonika»-logo.

Logo
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Diplom-Is var opprinnelig et varemerke for iskrem lansert i 1930 av Melkeforsyningen i Oslo, som i 1946 ble en del av Fellesmeieriet. Fra 1951 ble varemerket Diplom-Is brukt av alle iskremprodusenter tilknyttet meierisamvirket Norske Meieriers Salgssentral, som fra 1984 var kjent under navnet Norske Meierier og som fra 2002 er kjent under navnet Tine. I 1964 ble selskapet Diplom-Is A/L utskilt fra Fellesmeieriet, og fra 1991 ble alle produsentene samlet i Norsk Iskrem BA, som i 2002 endret organisasjonsform til aksjeselskap, og som ved denne anledningen gikk tilbake til å benytte navnet Diplom-Is AS som selskapsnavn.

I 1992 startet Diplom-Is virksomhet i Danmark og fra 1998 i Sverige.

I 2020 moderniserte selskapet logoen de hadde hatt i 90 år for å unngå kulturell appropriasjon, og for å holde logoen mer tidsriktig.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Diplom-Is
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
10.520 Produksjon av iskrem

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg