Is av . Gjengitt med tillatelse

is - spiseis

Av .
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Is er et næringsmiddel som spises i frossen eller delvis frossen tilstand. Spiseis kan fremstilles av melk eller fløte, frukt, bær, saft eller konsentrat av bær eller frukt.

Faktaboks

Også kjent som

is

Iskrem

Is som inneholder minst 10 vektprosent melkefett og minst 35 vektprosent tørrstoff betegnes iskrem eller fløteis. Iskrem kan tilsettes forskjellige smaksstoffer som krokan, vanilje, frukt eller bær, nøtter, sjokolade og lignende.

Fruktis

Spiseis med mindre enn 4 vektprosent melkefett og minst 10 vektprosent frukt, bær eller konsentrater av disse, kalles fruktis eller sorbet.

Softis

Softis er fløteis som har gjennomgått en spesiell produksjonsprosess og har en temperatur på 4–5 °C. Den serveres og spises ofte i kjeks-kremmerhus

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg