Faktaboks

Hennig-Olsen Is
Offisielt navn
HENNIG-OLSEN IS AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Kristiansand s
Daglig leder
Paal Otto Hennig-Olsen
Styreleder
Gunnar Steen
Logo
Logo
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Hennig-Olsen Is er en norsk familieeid iskremprodusent. Firmaet ble grunnlagt i 1924 i Kristiansand av Sven Hennig-Olsen. Selskapet er den eldste iskremprodusenten i Norden, og en av få store bedrifter i næringsmiddelindustrien som fortsatt er privateid. Selskapet har siden 1960 produsert iskrem ved sin fabrikk i Hannevika utenfor Kristiansand, hvor de produserer om lag 32 millioner liter iskrem hvert år. I tillegg til iskremproduksjon produserer selskapet også sin egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy.

Hennig-Olsen er, sammen med Diplom-Is, en av to store aktører innen iskremproduksjon i Norge og har en markedsandel på nesten 50 prosent. Selskapet hadde i 2020 omtrent 350 ansatte og en omsetning på omtrent 1,1 milliarder kroner.

Fra 1997 er Paal Hennig-Olsen administrerende direktør og fra 2007 er Gunnar Steen styreleder i selskapet.

Historikk

Hennig-Olsen Is ble stiftet i 1924 av Sven Hennig-Olsen, og samme år åpnet han sin første iskremforretning i Kristiansand.

I 1960 begynte Hennig-Olsen Is å drive produksjon i egen iskremfabrikk i Hannevika. Ikke lang tid etter ble det planlagt videre utbygginger av fabrikken. Selskapet ønsket å levere is til hele Norge og etablerte derfor samme år et distribusjonsnett med ulike partnere rundt om i landet. I 1993 inngikk Hennig-Olsen og NorgesGruppen også en avtale om landsdekkende distribusjon av iskremproduktene.

I 2020 inngikk Hennig-Olsen og Mondelez en samarbeidsavtale. Denne avtalen medfører at blant annet Freia Melkesjokolade og andre tilknyttede varemerker inngår i Hennig-Olsens sortiment som iskrem.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Hennig-Olsen Is
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
10.520 Produksjon av iskrem

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg