Bwindi Impenetrable nasjonalpark

Fjellgorillaene lever i sitt naturlige habitat i Bwindi Impenetrable nasjonalpark.

Lavlands- og høylandsskog møtes i Bwindi Impenetrable nasjonalpark, som er kjent for å ha et av de rikeste økosystemene i Øst-Afrika.

Artikkelstart

Bwindi Impenetrable nasjonalpark ligger i det sørvestlige Uganda, nær grensen til Den Demokratiske Republikken Kongo og Rwanda, rundt 540 kilometer fra hovedstaden Kampala. Nasjonalparken ligger på kanten av Riftdalen, som strekker seg fra Malawi gjennom det vestlige Uganda og videre til Rødehavet. Bwindi Impenetrable nasjonalpark ble grunnlagt i 1991, og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Faktaboks

Uttale
bwˈindi impenetrable national park

Bwindi Impenetrable nasjonalpark en av de mest besøke turistattraksjonene i Uganda med hoteller og overnattingsmuligheter i nærliggende nabobyer. Det arrangeres safarier for tilreisende som vil oppleve nasjonalparkens rike flora og fauna.

Dyreliv

Nasjonalparken er mest kjent for å være leveområdet til de utrydningstruede fjellgorillaene. Halvparten av bestanden lever i Bwindi Impenetrable nasjonalpark, mens resten av populasjonen lever i Virunga nasjonalpark, som ligger i nabolandene Rwanda og Den Demokratiske Republikken Kongo.

Bwindi Impenetrable nasjonalpark er også hjem for rundt 350 fuglearter og 120 pattedyr. Blant annet lever sjimpanser, elefanter, bavianer og forskjellige antiloperaser i nasjonalparken.

Vegetasjon og Klima

Området som utgjør Bwindi Impenetrable nasjonalpark kan dateres 25 000 år tilbake i tid, og omfatter et areal på 321 kvadratkilometer. Nasjonalparken kjennetegnes av et tropisk klima med to årlige nedbørsperioder, og ligger mellom 1160 og 2607 meter over havet.

Nasjonalparken er er kjent for å ha et av de rikeste økosystemene i Øst-Afrika, og et av de få områdene i regionen hvor lavlands- og høylandsskog møtes. Bwindi Impenetrable nasjonalpark har flere enn 220 treslag, mer enn 100 bregnearter og et rikt mangfold av andre planter og vekster. I tillegg er nasjonalparken naturlig habitat for en rekke forskjellige arter av amfibier, krypdyr og sommerfugler.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg