stillits

Stillits

av . Begrenset gjenbruk
Stillits av . CC BY SA 3.0

Stillits, fugleart i finkefamilien. Litt mindre enn gråspurv, hann og hunn omtrent like med sterkt rødt ansikt, gule og svarte vinger, ellers hvit, svart og brun. Hekker i det meste av Europa, Nord-Afrika og Vest-Asia og har siden ca. 1950 årvisst hekket rundt Oslofjorden, på Sørlandet og i Rogaland. Reiret plasseres godt skjult langt ute på en gren. De 4–5 blåhvite eggene med rødbrune flekker ruges av hunnen i 11–14 dager. Ungene blir flygedyktige etter 13–18 dager. Stand- og streiffugl, påtruffet nordover til Troms.

Faktaboks

Også kjent som
Carduelis carduelis

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg