Stellerand, hann og hunn. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

stellerand

Stellerand (hann) i hekkeområde i Alaska.
Stellerand
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Stellerand er en fugleart i andefamilien. Den kalles også polarand, og i Finnmark dyng-e og dynn-e. Den er i størrelse mellom bergand og toppand.

Faktaboks

Også kjent som
Polysticta stelleri

Utseende

Hunnen er brunspraglet som ærfugl, men har blått vingespeil med hvite kanter, mens ærfugl ikke har vingespeil. Hannen har markerte tegninger i svart og hvitt og rødbrun underside.

Utbredelse

Stelleranda hekker langs kysten fra Alaska gjennom Sibir til henimot Øst-Finnmark, hvor hekking ennå ikke er fastslått. Meget store flokker sees i Øst-Finnmark om vinteren, og arten har opptrådt spredt helt sør til Oslofjorden.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg