javaneshorn

Artikkelstart

Javaneshorn er en upartået hovdyrart i neshornfamilien.

Faktaboks

Også kjent som

Rhinoceros sondaicus, sundaneshorn

Den har bare ett horn på nesen og ser ut som en mindre utgave av indianeshorn. Huden er hårløs og gråfarget. Kroppslengden er 300–320 centimeter, skulderhøyden er opptil 175 centimeter og vekten er opptil 2000 kilo. Den er dagaktiv og nattaktiv, og spiser vesentlig blad.

Javaneshorn lever i lavlandsregnskoger. De er på randen av utryddelse, og kjente forekomster er i dag bare i Udjong Kulong, som er et reservat på det vestlige Java, hvor det bare er omkring 50 dyr igjen, samt nasjonalparken Cat Tien i Vietnam, hvor det kan finnes et titalls individer. De hadde tidligere en større utbredelse i Sørøst-Asia: fra India i vest til Java og det sørlige Kina i øst.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg