blandaball

Blandaball, avkokt klippfisk, gulrot, kålrot, bacon, blåskjell av . CC BY SA 3.0

Blandaball er en tradisjonsrik middagsrett av malt fiskefilet og rå, revne eller malte poteter. Deigen kan gjerne smaksettes med løk og krydder og spes med mel og melk. Deigen formes til runde baller, og kokes eller trekkes i lettsaltet vann eller fiskekraft.

Faktaboks

blandaball

ferskfiskball

Også kjent som

ferskfiskball

Ballen serveres ofte i følge med blant annet stekt flesk og grønnsaker.

Retten brukes særlig i Møre og Romsdal og i Nord-Norge men også i andre regioner, gjerne under andre betegnelser.

Det finnes flere varianter av retten, der fiskefileten byttes ut med for eksempel rogn (rognball) eller spekesild.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg