Store slaktesvine, som har 120–150 kilo levende vekt, 90–120 kilo slaktevekt, har tykt flesk og blir brukt til nedsalting. Den overveiende del av produksjonen er baconsvin som blir slaktet ved ca. 90 kilo levende vekt, 60–70 kilo slaktevekt, når de er rundt seks måneder gamle. Svin av bacontype er lange og kjøttrike med tynt flesk. Det ønskes at dyret har fast og hvitt flesk, godt utviklede skinker, tynt bogparti og fin svor (hud).
Bacon består av sidene på grisen, både kjøtt og flesk, som så er lettsaltet og lettrøykt. Bacon er et viktig innslag i frokosten i Storbritannia.
I Mellom-Europa er det vanlig å produsere såkalte kjøttsvin, 100–110 kilo levende vekt ved slakting. Ved noe begrenset fôring er disse kjøttrike med tynt flesk.
Kommentarer (2)
skrev robin haugan
svarte Georg Kjøll
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.