Steinar Ofsdal

Faktaboks

Steinar Ofsdal
født:
4. oktober 1948, Oslo
Steinar Ofsdal
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Steinar Ofsdal, norsk pedagog, komponist og musiker, hovedsakelig fløytist; studier bl.a. i Salzburg. Han er professor ved Norges musikkhøgskole og Ole Bull Akademiet. Han har drevet en svært variert musikalsk virksomhet, er kjent fra samarbeid med bl.a. Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen (i visetrioen The Young Norwegians) og fra omfattende turneer i en rekke land, og har medvirket på en mengde plateinnspillinger. Dessuten har han spilt mye med musikere fra andre deler av verden, ikke minst fra Kina og Vest-Afrika.

Fra 1989 har han vært med i folkemusikkgruppen Bukkene Bruse, som har hatt stor suksess både i Norge og i mange andre land. Han har også turnert mye med gruppen Secret Garden. Av album under eget navn kan nevnes Hat Trick (1982; Spellemannprisen), Reisefeber (1985), Kalender (1987), Sjøfløyta (1989, sm.m. Per Midtstigen; Spellemannprisen) og [pi:p] (1997). I 2004 utga han Kaké, sammen med Becaye Aw fra Mauritania og Kouame Sereba fra Elfenbenskysten.

Ofsdal har komponert musikk for film og teater og arbeidet mye i radio og fjernsyn, også som programleder. Dessuten har han utgitt flere bøker: Veslefrikk – en musikkpantomime (1975), Steinars fløytebok (1984) og Norsk folkemusikk og folkedans (2001).

Eksterne lenker

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg