Faktaboks

Hans Fredrik Jacobsen
Født
1954
Virke
Musikar
Familie

Foreldre: Selger Erling Jacobsen (1919–) og Gudrun Hansen (1920–90).

Gift 1996 med songar og musikar Tone Hulbækmo (1957–), dotter til organist Alf Hulbækmo (1903–87) og Gerd Gjelten (1914–2000).

Hans Fredrik Jacobsen
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Hans Fredrik Jacobsen er en norsk folkemusiker og komponist med fløyter som spesialitet. Han er mest kjent fra samarbeidet med ektefellen Tone Hulbækmo; de har opptrådt som duo og med middelaldermusikkgruppen Kalenda Maya. Etter hvert har Jacobsen gjort seg sterkere gjeldende også i andre sammenhenger, blant annet som fløytespiller i gruppen Secret Garden. Hans første soloalbum, Jòl (1998), inneholder tradisjonelle julemelodier, men han står også frem som komponist. Dette forsterkes ytterligere på Vind (2003). Jacobsen hadde en sentral rolle i plateprosjektet Himalaya blues (2004), et samarbeid mellom norske og nepalesiske musikere. Sammen med Tone Hulbækmo må Jacobsen regnes som en av de fremste representantene for «crossover»-musikken i Norge. Han var med på å vinne den europeiske Grand Prix-finalen i 1995 sammen med Secret Garden, og vant Spellemannprisen i åpen klasse 1985 sammen med Kalenda Maya og i klassen for barneplater 1989 sammen med Hulbækmo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg