Paul Bowles var en amerikansk komponist og forfatter, som var gift med Jane Bowles. Han gjorde seg først gjeldende som komponist, og skrev sonater, konserter, musikk til flere filmer og skuespill, balletter, blant annet Yankee Clipper, og operaer, blant annet Denmark Vesey.

I 1949 vakte han oppmerksomhet med sin første roman, The Sheltering Sky (filmatisert i 1990 av Bernardo Bertolucci). Han hadde da slått seg ned i Marokko, og handlingen i mange av hans bøker er lagt til Nord-Afrika, for eksempel romanene Let It Come Down (1952) og The Spider's House (1955, norsk oversettelse i 1994).

I Their Heads Are Green and Their Hands Are Blue (1963) beskriver Bowles reiser i Asia, Afrika og Mellom-Amerika. I 1964 utgav han A Life Full of Holes, en roman angivelig diktert på lydbånd av en hustjener som var analfabet, og oversatt fra arabisk av Bowles. Handlingen i romanen Up Above the World (1967) er lagt til Latin-Amerika. I 1991 kom Too Far From Home. Noveller er samlet i Collected Stories (1979). The Selected Writing ble utgitt i 1993, og året etter kom et utvalg av hans brev, In Touch. Without Stopping (1972) er hans selvbiografi. En film om Bowles og hans eventyrlige liv med tittelen Let It Come Down ble ferdig i 1999.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.